Aukro.ro

luni, 23 iunie 2008

Ai un SmartPhone? Schimba-i meniu' ! :)

La telefoanele cu UIQ3 se pot face cateva modificari dupa ce ati aplicat hack-ul de la postul anterior. FOARTE IMPORTANT! DACA NU ATI APLICAT METODA PREZENTATA INAINTE MENIURILE NU VOR AVEA EFECT!

Prima miscare: Copiati fisierul ASTA in c:\sys\bin folosind Swiss Manager (dupa ce ati aplicat hackul pentru a putea umbla in fisierele ascunse)

Dupa ce ati aplicat fisierul, folosind tot Swiss manager stergeti urmatoarele fisiere (daca ele exista):
---------------------------------------------------------------------------------------------
c:\Resource\apps\Agenda_loc.RSC
c:\Resource\apps\ALaunch_loc.RSC
c:\Resource\apps\Alaunchicon.mbm
c:\Resource\apps\CallLogApp.mbm
c:\Resource\apps\CallLogApp_loc.RSC
c:\Resource\apps\Contacts_loc.RSC
c:\Resource\apps\default_agenda_icon.mbm
c:\Resource\apps\default_contacts_icon.mbm
c:\Resource\apps\default_opera_icon.mbm
c:\Resource\apps\default_qmapp_icon.mbm
c:\Resource\apps\mediaplayer_loc.RSC
c:\Resource\apps\MediaPlayerAppIcon.mbm
c:\Resource\apps\qctrlpnl_icon.mbm
c:\Resource\apps\QCtrlPnl_Loc.RSC
c:\Resource\apps\qmapp_loc.RSC
c:\Resource\apps\Tele_loc.RSC
c:\Resource\apps\teleapp.mbm
c:\Resource\apps\Web_loc.RSCd:\Resource\ActivityMenu\customisation\semc_default\gopanels_medium.png
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Dupa ce ati sters aceste fisiere, trebuie decat sa instalati unul din meniurile din ACEST pachet. (in el gasiti si un fisier read-me care va mai explica o data procedura)

ATENTIE!! Daca vreti sa schimbati un meniu instalat folosind metoda aceasta, intai trebuie sa il dezinstalati din telefon folosind functia UNINSTALL.

vineri, 20 iunie 2008

Acces la fisierele system UIQ3!!

Puteti avea acces la fisierele ascunse pana acum din p990, m600i, w960,etc ruland doar un program! -- UPDATE 03.08.2008---

Recent s-a creat o noua versiune a programului CAPS SWITCH care usureaza mult accesul la fisierele ascunse din smartphone-urile SE. Acum nu mai trebuie sa urmam o gramada de pasi ca sa ne putem modifica telefoanele.

Trebuie doar sa luati CapsSwitch de AICI si sa instalati programul in telefon. Il rulati, il puneti pe OFF si veti avea acces la sistemul ascuns al telefonului. Ca sa modificati fisierele veti avea nevoie de Swiss Manager care il luati de aici.

marți, 17 iunie 2008

Meniuri Roative K800i

Mai jos gasiti linkul catre cateva meniuri rotative pentru k800i. Ca sa le puneti procedati la fel cum ati procedat pentru meniurile din postul anterior. Multumiri ADY :)

LUATI DE AICI


luni, 16 iunie 2008

K800i - Meniuri

Pentru K800i sunt cateva mici probleme cu temele flash. Fiind nevoie sa puneti soft de W pe el pentru a suporta temele swf, momemtan nu s-a gasit nici un telefon din seria W 100% compatibil cu k800i pentru a face schimb de softuri. In concluzie, mai amanam temele flash pentru k800i. In schimb se pot schimba icoanele si formatul meniului, pentru ca telefonul sa arate mai bine un pic. Atasez un pachet de meniuri aici (46 de meniuri) care se uploadeaza in telefon folosind XS++. Fisierle meniului trebuie urcate in urmatorul folder: C\TPA\PRESET\SYSTEM\MENU cu mentiunea ca fisierul meniu.ml initial trebuie sters (inainte sa il stergeti copiati-l pe hard ca sa aveti o copie de rezerva) si inlocuit cu fisierul din tema. Se copiaza tot, inclusiv imaginile si celelalte fisiere. Aveti aici arhiva cu meniuri. Fiecare meniu este intr-un folder, in care se afla un fisier imagine care va arata cum este meniul, si o arhiva. Arhiva o dezarhivati si continutul il puneti pe telefon dupa cum am zis mai sus.
PS: Fisierul LAYOUT din folderele temelor trebuie copiat in : \tpa\system\layout pentru ca temele sa mearga fara probleme.
Cateva exemple de meniuri pe care le puteti gasi in arhiva:






sâmbătă, 14 iunie 2008

Teme pentru Walkman

Desigur, se pot aplica doar pentru seria W (walkman) de la SE.
Procedeul este foarte simplu, exact ca la teme.Se foloseste tot XS, insa trebuie sa:

intrati in TPA/SYSTEM/MULTIMEDIA/MP/SKIN si sa creeati un folder cu numele exact al temei. De exemplu, daca avem tema numita spin se va face urmatorul folder:

TPA/SYSTEM/MULTIMEDIA/MP/SKIN/SPIN iar in folder se vor copia direct fisierele care alcatuiesc tema (png, xml etc - sunt in jur de 7).

Mai jos puteti lua 25 de teme pentru Walkman 2.0 la rezolutia 240x320. Daca aveti alta rezolutie la telefon asteptati urmatoarele pachete.

WALKMAN SKINS - DE AICI LUATI TEMELE PENTRU WALKMAN

miercuri, 11 iunie 2008

Teme Flash 240x320

O colectie de 22 teme flash care schimba complet meniul si wallpaperul telefonului vostru. Sunt pentru telefoanel cu rezolutia de 240x320 (daca nu stiti ce rezolutie are telefonul vostru www.gsmarena.com cautati modelul si aflati toate informatiile) . Luati de aici:


Cateva screenshoturi:








CityBeat Theme











Bronzy Theme

Cum pun teme flash?

!!!ATENTIE!!! NUMAI modelele din seria W de la Sony Ericsson suporta fisierele SWF (flash) - deci si teme flash. Astfel au fost create o multime de teme, care schimba cu totul aspectul. Exista teme care schimba wallpaperul in functie de ora, altele de anotimp (daca data telefonului este setata in decembrie o sa avem un peisaj acoperit de zapada, daca este toamna vom avea un peisaj in care ploua in timp real), si nu numai. Exista o gramada de posibilitati.

Trebuie doar sa stiti ce rezolutie are telefonul vostru (240x320, 176x220 etc) si daca este din seria W. Si telefoanele din seria K sau V pot fi transformate in seria W (de exemplu puteti folosi articolul despre debranduire pentru a transforma un v630i in w660 care suporta teme flash). Pentru a fi mai siguri daca puteti transforma telefonul in alt model, lasati comment aici sau la articolul despre debranduire si va spun eu ce soft sa puneti.

O data clarificat lucrul acesta, ne trebuie un program. Il luati de aici .



Dupa ce ati luat programul si ati intrat in el, stingeti telefonul. Il lasati 30 secunde si apasati pe CONNECT din program. In momentul asta va va spune sa conectati telefonul. Pentru conectare tineti apasat butonul C (daca telefonul are buton separat pentru aprins) sau butoanele 2+5 (daca telefonul se aprinde de pe C). Dupa ce telefonul a fost recunoscut (prima oara cand faceti asta s-ar putea sa instaleze drivere, si sa fie nevoie sa inchideti programul si sa repetati procedeul ca sa se conecteze) alegeti butonl FSX din program, dupa care click pe Start FSX. Programul va analiza sistemul de fisiere si dupa ce termina veti avea acces la el. Ca sa puneti o tema flash, trebuie sa copiati fisierul .swf (ATENTIE! FISIERUL .THM SE VA COPIA SEPARAT) in telefon in locatia urmatoare: TPA/PRESET/SYSTEM/DESKTOP/FLASH . Dupa ce ati copiat fisierele apasati pe Shutdown si programul va va spune sa deconectati telefonul. Atunci puteti scoate cablul, dupa care asteptati 30 secunde si aprindeti telefonul. Daca nu se aprinde, scoateti bateria si incercati din nou sa il aprindeti.

Acum trebuie doar sa copiati fisierul .thm corespunzator temei .swf copiate inainte in telefon (folosind eventual PC Suite sau functia MASS STORAGE) si sa aplicati tema.

Teme flash veti gasi in posturile urmatoare

Putem decoda si nokia

Modelele mai noi (cele cu symbian, si modelele aparute anul acesta) nu se pot decoda cu programul acesta...Insa majoritatea modelelor din anii trecuti merg fara problema.Trebuie decat sa stiti modelul, reteaua pe care sunt codate si IMEI-ul lor.

Introduceti aceste date in program si el va genera cateva coduri de decodare. Puteti baga maxim 5. Daca nu merg, telefonul se decodeaza numai in service.Dar de obicei merge primul cod fara problema.

Cum introduceti codurile?

Acestea vor fi de forma #pw+COD+numar#
Ca sa obtineti p w si + apasati * de mai multe ori. Codul se introduce fara spatii.

Programul il luati de aici (click ca sa il luati)

Decodare gratuita? Nimic mai simplu!

Dupa ce v-ati debranduit telefonul, puteti sa il si decodati.
Este nevoie sa aveti fisierul cu firmware-ul telefonului si cateva programe:

SeTools
Qamaker
SimLockPatch gen

SeTools si Qamaker luati de aici



SimlockPatchGen LUATI DE AICI


Prima data vom creea patchul de decodare (.vkp)
Folosind SimLockPatchGen incarcam fisierul MainFirmware (apasati pe ... si selectati fisierul de firmware). Dupa care click pe Make Patch, si o sa se creeze un folder VKP in folderul programului. In acest VKP gasiti si patchul de decodare.

In arhiva SeTools gasiti 2 fisiere exe: Quick Access Patch (first) si Using Quick Access (second). Acestea va vor invata cum sa folositi qamaker si cum sa aplicati un patch vkp (qamaker il gasiti tot in folderul SeTools). Folosind indicatiile din filmul al doilea (Using Quick Access second) incarcati patchul .vkp creat cu SimLockPatchGen in telefon si acesta va merge pe orice retea!

NOTA: Daca rescrieti Firmware-ul telefonului, decodarea va disparea si telefonul va reveni la codarea initiala. Ca sa il decodati, repetati procedeul de mai sus.

Debranduire

Exista multe telefoane cumparate la abonament care sunt branduite... Mai jos aveti un tutorial pentru scrierea softului original pentru k800i. Acelasi procedeu se aplica la orice telefon, singurul lucru pe care il schimbati este firmware-ul pe care il scrieti ( daca aveti k750i cautati pe http://www.4shared.com/ k750i firmware de exemplu)
Ca o precautie, nu imi asum responsabilitatea pentru orice defectiuni aparute la telefonul vostru in urma acestui proces. Oricum daca respectati pasii intocmai nu are ce sa se intample :)

1. Incarcati-va telefonul la maxim
2. Downloadati firmware-ul original de la SE (R8BA024) (CLICK AICI CA SA LUATI)
Fisierul din link este o arhva...o dezarhivati si puneti cele 2 fisiere din ea intr-un folder care sa tineti minte unde e.
3. Downloadati programul XS++ (CLICK AICI PENTRU XS)
Fisierul o sa fie un executabil...Acela este de fapt programul. E bine sa il puneti intr-un folder , poate fi folosit si pentru alte modificari ale telefonului)

4. Dupa ce ati downloadat ambele fisiere, intrati in XS++.
5. Scoateti cardul si bateria telefonului
6. Bagati inapoi bateria
7. Din programul XS++ dati click pe CONNECT
8.Tinand apasat butonul C al telefonului, bagati cablul(daca aveti alt model de telefon , iar acesta se aprinde de pe tasta 'c' tineti apasat tastele 2 si 5 in acelasi timp in loc de tasta 'c'). Acum programul ar trebui sa il vada. (E posibil ca prima oara cand faceti acest lucru, sa se instaleze niste drivere. Daca se intampla asta, lasati-le sa se instaleze, dupa care scoateti iar bateria, dati iar connect si conectati telefonul la program).

9.Dupa ce s-a conectat telefonul ,programul o sa afiseze meniul de FLASH. Aici trebuie sa faceti cativa pasi:
- Bifatzi casutza FLASH MAIN FIRMWARE, dati browse si alegeti fisierul K800_R8BA024_MAIN_GENERIC_WI_RED52.mbn (se gaseste in prima arhiva)
- Bifatzi casutza FLASH FILE SYSTEM si alegeti K800_R8BA024_FS_S_E_EUROPE_RED52.fbn (tot in prima arhiva se gaseste)
- Bifatzi casutza CUSTOMIZE FILE SYSTEM si dati ok la ce va spune

10. La Customize file system phone model K800 si CDA and region EUROPE 4.

Dupa ce ati facut toti acesti pasi, si ati ales bine fisierele in program (cele 2 : flash main si file system) puteti da FLASH. In cateva minute softul va fi rescris iar telefonul va fi debranduit. Daca dupa resoftare telefonul nu se aprinde normal, scoateti si bagati bateria din nou, ar trebui sa mearga.

Salut!

Salut!
Daca ai intrat aici inseamna ca te-ai plictisit de Sony Ericssonul tau...Fie el k800 sau k750...w880 sau w800 orice model poate prinde viata! Citeste mai departe ca sa aflii ce sa faci!


PS: Nu imi asum responsabilitatea pentru orice problema aparuta la telefon dupa aplicarea metodelor de pe siteul acesta.